Diabetes Classic laat zich niet verslaan door slecht weer

ASSEN

De Diabetes Classic Martijn Verschoor van zondag 22 mei is, in tegenstelling tot de slechte weersvoorspellingen, een groot succes geworden. Velen van de ruim 60 vrijwilligers van de Classic hadden waarschijnlijk een onrustige nacht, want hoeveel water zou er gaan vallen en wanneer?!

Het geluk lachte de Classic toe, want de echte regen kwam pas om ongeveer 16.00 uur, toen bijna iedereen binnen was. Er was wel één familie die druipnat van de 30km terugkwam, maar ja die had onderweg ook uitgebreid de tijd genomen en ook nog eens rustig ergens wat gegeten. Met een gedegen voorbereiding en een enthousiaste ploeg van ruim 60 vrijwilligers konden de 521 fietsers van start. Zoveel deelnemers had de organisatie echt niet verwacht. Vooraf waren er ongeveer 130 aanmeldingen en de daginschrijving kwam in het eerste uur maar langzaam op gang. Na half negen werd het echt druk en konden de inschrijvers, die twee scanners tot hun beschikking hadden, de stroom nauwelijks aan. De sfeer was uitstekend en er waren lovende woorden over de entourage; parc fermee met camerabewaking, routes, rondje TT-circuit, verzorging, toastje eiersalade, stands en nog veel meer. Opvallend was dat meer dan 75 mensen hun bloedsuiker lieten checken door de diabetesverpleegkundigen én bij iedereen was de glucosespiegel o.k.; hoera. De negen stands met allerlei zaken van honingprodukten tot coaching en zonnepanelen zorgden voor een gezellige sfeer. De presentatie van professor Eelco de Koning vond een goed gehoor bij de aanwezigen. Ook de Martijn Verschoor broodjes gezond werden goed verkocht en bij de stand van JOGG werd druk op de Smootiefiets gefietst om de eigen smootie te mixen. Over de smaak van het fruitdrankje waren de meningen verdeeld! In het sportcafé was het tot lang na afloop heel gezellig. Het hoofddoel van de stichting Diabetes Type 1 en Topsport van ontmoeting en uitwisseling van ervaringen werd ruimschoots gehaald. De andere doelen, gelden genereren voor het stamcelonderzoek LUMC, ondersteuning van jonge topsporters en diabetesmiddelen voor kinderen in Rwanda is altijd geslaagd! Het ziet er naar uit dat het recordbedrag van € 17.000 van drie jaar geleden gebroken zal gaan worden. Dankzij vooral de goodwill van onze lokale sponsors, vrijwilligers, deelnemers en basisschool het Krijt uit Assen, kan de organisatie terugzien op een meer dan geslaagd evenement.

Auteur

Albert-Jan Garama