Assen Showband stad van Nederland

ASSEN

De achttiende editie van Open Showcorps Championships is op 18 juni in Assen. Deze is bijzonder voor de organisatie, want na 17 jaar heeft de landelijke muziekbond KNMO het ODSC erkent als officieel Nederlands Kampioenschap Show.

Dit houdt in dat winnaars van de drie klassen met seniorenkorpsen zich officieel Nederlands Kampioen Show mogen noemen. De belangstelling om deel te nemen is dan ook groot. Maar liefst 22 showbands uit geheel Nederland hebben zich ingeschreven. Daarmee kan met recht gezegd worden dat het ODSC een topevenement is in de Nederlandse showbandwereld en Assen 18 juni voor één dag weer Showband stad van Nederland is. Het evenement bestaat uit de volgende onderdelen: 9.30 tot 17.00 uur Showconcours: een officieel concours voor alle stijlen showkorpsen in het stadion van Achilles 1894. Tevens Open Nederlands Kampioenschap Show voor basis-, midden- en topklasse. Van 14.00 tot 16.00 uur Drentse Pleintjes Parade in binnenstad Assen met op het Koopmansplein. Van 19.00 tot 22.00 uur Open Dutch Showcorps Championships: een spectaculaire Finals/Showprogramma in het stadion van Achilles 1894. Tijdens het showconcours overdag in het Achilles-1894 stadion, zal het internationale One World System (OWS) als jurysysteem worden toegepast met top juryleden. Naast diverse recidivisten zijn er ook weer een aantal showbands die voor het eerst op het ODSC verschijnen, waaronder de topkorpsen Exempel uit Empel en Sternse Slotlanders uit Franeker. Ook de Asser Showband Mercurius zal dit jaar deelnemen. Toegang tot het showconcours is 10 euro.

Auteur

Albert-Jan Garama