Nacht van de Nachtvlinders

ASSEN

Stichting Het Drentse Landschap organiseert in samenwerking met Natuurpresentaties, op zondag 5 juni van 20.30 tot 24.00 uur een excursie in het kader van de Nationale Nachtvlindernacht. Kosten euro 8.

Sinds 2005 kent Nederland de Nationale Nachtvlindernacht die inmiddels uitgegroeid is tot een weekend lang vlinders kijken op honderden locaties. Het Drentse Landschap kiest dit jaar voor de slotavond met de hoop om misschien wel de mooiste vlinder van Nederland te ontmoeten: de Nachtpauwoog. De avond begint met een wandeling over de hei, even sfeer proeven, zoeken naar rupsen en de eerste nachtvlinders die in de schemering vliegen. Zodra het donker wordt gaat de lamp aan en is het afwachten wat langs komt. Grote of kleine vlinders, het is altijd weer verrassend. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@natuurpresentaties.nl of 06-19782091. Na aanmelding wordt de exacte startlocatie toegestuurd. Kosten euro 8.

Auteur

Albert-Jan Garama