Expositie Salland geopend in WZA

ASSEN

In het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is 17 mei de expositie ‘Schoenen’ van vmbo-leerlingen van de locatie Salland van CS Vincent van Gogh officieel geopend.

De expositie op de tweede verdieping van het ziekenhuis, toont werkstukken die leerlingen uit de eerste en tweede klas gemaakt hebben tijdens de lessen Kunst & Cultuur. Leerlingen hebben tijdens de lessen onder leiding van docenten Peter van Sluijters en Karin Kingma hard gewerkt aan hun eigen schoenontwerp. De ontwerpen zijn zeer divers, creatief en kleurrijk.

De kunstcommissie van het ziekenhuis kon een mooie expositieruimte aanbieden in de voormalige boekenkasten op het verpleegplein van de tweede verdieping. De docenten van Salland grepen deze gelegenheid met beide handen aan. Karin Kingma: ‘Onze leerlingen vinden het een eer dat hun werk tentoongesteld wordt en zijn ontzettend trots.’ Collega Peter van Sluijters vult aan: ‘Ook voor ons als docenten is het super om het werk van onze leerlingen aan het publiek te tonen. Er zitten zulke mooie werkstukken bij, ik ben er trots op dat zij kunnen laten zien wat ze op kunstzinnig vlak in zich hebben!’

De schoenenexpositie is van 18 mei tot half september te bewonderen.


Auteur

Redacteur