Donaufeest Pittelo

ASSEN

Een dikke bandenrace door je eigen straat, hoe leuk is dat! De kinderen uit de Donaustraat in de wijk Pittelo in Assen konden op zaterdag 21 mei 2016 door de straat heen racen. Er was namelijk een Donaufeest.

De zon scheen prachtig en het was lekker droog weer. Om 13.00 uur ging het programma van start, de kinderen mochten hun eigen ‘voertuigen’ versieren. De één had zijn skelter mee, de ander een fiets, weer iemand had een quad mee en er waren zelfs kinderen met hun loopautootje. De kinderen mochten één voor één racen door de straat en er werden supersnelle tijden behaald. Voor de snelste jongen en voor het snelste meisje was er een echte beker te winnen en ook voor het kind met de mooiste versieringen op het voertuig. Uiteindelijk kregen alle kinderen een medaille voor hun enthousiaste inzet. Er was een springkussen aanwezig waar heel veel gebruik van werd gemaakt. In de middag kwamen ook nog twee dames die van ballonnen allemaal mooie creaties konden maken. De kinderen vonden het geweldig. Zo zagen we hondjes, olifanten, slangen, vlinders, bloemen, zwaarden en nog veel meer voorbij komen. Verder konden de kinderen stoepkrijten, geschminkt worden en heerlijk spelen. Aan het einde van de middag hebben we met 96 personen gebarbecued. Het was een happening. Mensen hadden o.a. zelf salades gemaakt en voor het vlees etc. werd gezorgd. Er zijn veel nieuwe contacten gelegd en dit evenement was voor de derde keer een groot succes. Met dank aan de gemeente Assen en de Poeisz voor de subsidie en de inzet van veel vrijwilligers.

Auteur

Albert-Jan Garama