Caljouw racing doet weer van zich spreken in Oss

SMILDE

Op eerste en tweede pinksterdag werden in Oss de derde en vierde race voor het IRRC kampioenschap verreden. Na de nul-score, vanwege mechanische pech, en de negende plaats in Hengelo verscheen Caljouw racing hier als dertiende in het kampioenschap aan de start.

Tijdens de eerste kwalificatietraining reed coureur Ilja Caljouw naar een vierde plaats. Ook kwamen in deze training een aantal problemen in de set-up aan het licht. Voor de tweede kwalificatie werd de machine rigoureus aangepast en dit wierp direct vruchten af, Ilja reed namelijk maar liefst anderhalve seconde sneller. Dit resulteerde in een vijfde startplaats voor de wedstrijden op pinkstermaandag. De eerste race begon met een redelijke start en Ilja kwam terecht op een zesde plaats in een groepje van vier rijders die de strijd om de derde plaats aan zouden gaan. Helaas ging hij al in de tweede onderuit waardoor het team net als in Hengelo na de eerste race met lege handen stond. De tweede race was de opdracht eenvoudig: gewoon lekker rijden! De start verliep voor Ilja dramatisch, vanaf een vijfde plaats ging hij als elfde de eerste bocht in. Er volgde echter een indrukwekkende inhaalrace waarna Ilja uiteindelijk vijfde werd. Een mooi resultaat waarmee hij ook in het kampioenschap stijgt en naar de 10e plaats komt. Het weekend van 24 juli zal het kampioenschap pas weer verder gaan met de races op het voor Caljouw racing nog onbekende stratencircuit van Chimay.

Auteur

Albert-Jan Garama