Vrouwen van Nu bestaat 85 jaar en viert feest

ASSEN

Vrouwen van Nu bestaat 85 jaar en gaat dat met 1200 vrouwen vieren op vrijdagavond 27 mei vanaf 18.00 uur in De Bonte Wever in Assen.

Vrouwen van Nu Drenthe werd 85 jaar geleden werd opgericht in het Wapen van Drenthe in Assen. Op 6 mei 1931 begon de Drentse Vrouwen van Nu met 377 leden en is in die 85 jaar gegroeid tot ruim 6000 leden, verdeeld over 81 afdelingen in de provincie Drenthe. Het Drentse Vrouwen van Nu hart klopt nog steeds en dat is reden voor een groot feest. Natuurlijk wordt er even stil gestaan bij wat er in die afgelopen 85 jaar wel niet allemaal gedaan is door al die afdelingen en hun leden. In de loop van die 85 jaren is de samenleving en het rollenpatroon veranderd. Ook Vrouwen van Nu levert nog steeds haar bijdrage aan deze veranderingen. Vrouwen van Nu is nog steeds ondernemend, optimistisch, inspirerend en diep geworteld in de Drentse samenleving. Vrouwen van Nu gelooft in de kracht van onderop en heeft de female toutch. Die eigenschap wordt benut bij het maken van keuzes in de onderwerpen en thema’s die worden aangepakt. Er worden cursussen en workshops aangeboden die de kracht en invloed vergroten.

Auteur

Albert-Jan Garama