Toneelvereniging UNEA speelt De Spooktrein

Assen

Op het terrein van het openlucht en amfitheater De Strubben wordt hard gewerkt. Ten eerste wordt het voormalige sportveld hier omgetoverd tot een echt theaterparadijs.

Het landschap krijgt een stroomvoorziening, vaste keten voor de catering en een tribune voor de toeschouwers. Dit terrein wordt multifunctioneel, en er zullen verschillende evenementen gebruik van kunnen gaan maken. Ten tweede wordt er momenteel ook gebouwd door de bouwCREW aan het decor, voor de uitvoering van toneelvereniging UNEA. Schoonloo krijgt voor één weekend een echt treinspoor met een station.

Op 11 en 12 juni zal UNEA hier het stuk De Spooktrein opvoeren onder leiding van Mark Robijn, het is gebaseerd op een thriller geschreven door Arnold Ridley in 1923 en vertaald door Maarten van der Duin.

Het stuk gaat over een groep treinreizigers die terecht komen op een klein, stil en verlaten stationnetje. Dit alles gebeurd doordat er een vreemde man aan de noodrem trekt tijdens de reis.

Zaterdagavond 11 juni begint de voorstelling om 20.30 uur en zondagmiddag 12 juni start de uitvoering om 14.30 uur. Een half uur voordat de voorstelling begint is het theater geopend. De ingang is aan de Schoolstraat kant. Beide uitvoeringen worden afgesloten met een verloting met op zaterdagavond een hoofdprijs, namelijk een weekend Texel met overnachtingen in Hotel De Pelikaan.


Auteur

admin