AssenBeweegt: frisbee tijdens Assen Beach

ASSEN

Assen Beach is van 25 mei tot en met 31 mei. Het Koopmansplein wordt omgedoopt tot een professionele Beach Arena. In deze week kan er kennis gemaakt worden met diverse disciplines, zoals beachvolleybal en –korfbal. Tevens zal er dit jaar aandacht zijn voor frisbee op de zaterdag.

Op zaterdag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur wordt er een middag lang beach frisbee gespeeld op het Koopmanspleinin Assen. Er worden onderlinge wedstrijdjes gespeeld en demonstraties gegeven.Dejonge jeugd krijgt de kans om te spelen maar er zijn ook wedstrijdjes tussen volwassenen en oudere jeugd (U17). Nadere info bij Marieke Raaijmakerssander.marieke@home.nl ; marieke 0621841183 Aurora Ultimate Assen In Assen worden ultimate frisbee trainingen verzorgd door Aurora Ultimate. In de zomer zijn de trainingen buiten, op vrijdag van half zes tot half zeven (17:30-18:30) op het Lariksveld aan de Selma Lagerloflaan. Nadere info bij Anne de Vries 06-34022954 vriesdea@solcon.nl. Tijdens Assen Beach wordt steeds de koppeling gemaakt naar de breedtesport en het maatschappelijke circuit. Zo worden scholen, lokale autoriteiten, clubs en andere organisaties bij Assen Beach betrokken. De organisatie van Assen Beach is ook dit jaar in handen van AssenBeweegt! / Vaart welzijn. Dit jaar wordt samengewerkt met de Asser Beach Club (ABC). Wil je blijven beachen? Voor de deelnemers van Assen Beach heeft ABC een leuke actie bedacht. Word je lid tijdens Assen Beach, dan kun je gebruik maken van een aantrekkelijke korting Voor meer informatie kijk op: www.asserbeachclub.nl. Tijdens Assen Beach is er ruimte gereserveerd voor het basis- en voortgezet onderwijs en ook bedrijven kunnen elkaar ontmoeten op het bedrijventoernooi. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het bedrijventoernooi en het stratentoernooi. Opgeven kan nog tot een week van te voren, op www.assenbeweegt.nl.(activiteiten agenda) Voor het jeugdtoernooi kunt u zich opgeven via de mail. r.buikema@vaartwelzijn.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama