Avondwandeling langs het beekdal van het Oudemolensche diep

OUDEMOLEN

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 19 mei een avondwandeling in het beekdal van het Oudemolensche diep. Dit gebied behoort tot een van de kroonjuweeltjes van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Onder leiding van Nationaal Park gidsen lopen we een avondwandeling langs de meanderende beek met schitterende steilwanden. De route loopt door bos en heidegebied met oude karrensporen. In het natuurgebied zijn bevers gesignaleerd, waarvan misschien enkele sporen worden gevonden. Onderweg vertellen de gidsen over de geologische ontstaansgeschiedenis en de planten en dieren in het gebied. Tip: draag stevige, waterdichte schoenen. Start 19.00 uur, NP Parkeerplaats Molensteeg in Oudemolen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

Albert-Jan Garama