Vrouwen lopen voor Vrouwen

ANLOO

Zo’n vijftig vrouwen uit Noord-Nederland trekken 21 mei de wandelschoenen aan om te lopen voor vrouwen in nood. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar veilige opvangplekken van Terwille, voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen.

De vrouwen wandelen voor het goede doel, gecombineerd met gezelligheid en inspiratie: ze genieten van een heerlijke lunch, muziek en een ervaringsverhaal van een jonge vrouw die uit de prostitutie stapte. Zaterdag 21 mei staat in het teken ván vrouwen vóór vrouwen. De wandelaars kunnen kiezen uit een gevarieerde wandeltocht van 10 of 20 km door het prachtige beek- en esdorpenlandschap van de Drentsche Aa. Deelnemers brengen minimaal 50 euro aan sponsorgeld mee. Zo helpen ze uiterst kwetsbare vrouwen en meisjes. De opbrengst gaat o.a. naar veilige opvangplekken van Terwille, voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen en/of slachtoffer zijn van loverboys. Na de wandeling genieten de vrouwen van een heerlijke lunch. De dag start om 8.20 uur en eindigt rond 15.00 uur bij Theeschenkerij Homanshof, Lunsenhof 20 te Anloo.

Auteur

Albert-Jan Garama