FOTOREPORTAGE | Verkeersexamen: lachend langs alternatieve route

ASSEN

Afgelopen week dinsdag en donderdag verzorgde Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen het Praktisch Verkeersexamen in Assen. In totaal stapten zo'n 800 leerlingen uit groep 7/8 van basisscholen op de fiets.

De start en finish was bij Sporthal De Timp. Door werkzaamheden in het centrumgebied moest de route diverse keren worden aangepast, waardoor een alternatieve route ontstond. De leerlingen fietsten een traject waarbij zij onderweg verkeerssituaties tegenkomen die kenmerkend zijn voor Assen. Tijdens het examen werden de leerlingen beoordeeld door verschillende posten. Wethouder Harmke Vlieg gaf het officiële startsein. Het Praktisch Verkeersexamen verdient het om serieus genomen te worden. Voor veel leerlingen is het een belangrijk examen. Daarnaast geeft het examen een stimulans aan praktische en theoretische verkeerseducatie op school en verkeersopvoeding thuis. Het is tevens een goed moment om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Het Praktisch Verkeersexamen wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Provincie Drenthe en Gemeente Assen. De fotoreportage is van Bert Vennik.

Auteur

Albert-Jan Garama