'Kwaliteit rollators treurig gestemd'

BEILEN

Op uitnodiging van Repair Cafe Beilen is in samenwerking met de ANWB een rollatorcheck gehouden in de Westeres in Beilen en in het Repair Café in het Karspelhuis.

Dat dit nodig was bleek wel uit de kwaliteit van de aangeboden rollators. Van de aangeboden rollators hadden bijna allen ernstige gebreken. In de Wester Es werden ruim 30 rollators aangeboden, en in het Repair Café ruim 20. Sommige rollators waren zelfs te gevaarlijk om te gebruiken. Soms zat er in de wielen geen lagertje meer, maar ook niet-werkende remmen kwam veel voor. Er waren er met losgelopen schroeven, maar ook versleten wielen, maar alles werd ter plekke gerepareerd door de vrijwilligers, wat door iedereen erg werd gewaardeerd. Dat deze controle geen overbodige zaak was bleek omdat er maar één rollator bij was, waar niets aan hoefde te gebeuren. Tegelijk werd er gemeten of de hoogte van de handgreep wel goed was en werd de rollator naar de lengte van de persoon afgesteld.

Auteur

Albert-Jan Garama