ACV voor de nacompetitie thuis tegen FC Rijnvogels

ASSEN

ACV kan in twee wedstrijden promotie naar de Derde Divisie (nu nog Topklasse) realiseren. Om dat doel te bereiken moet het afrekenen met FC Rijnvogels uit Katwijk, winnaar van de eerste periode in de Hoofdklasse B. Zaterdag komen de Katwijkers naar Assen, een week later is de return.

ACV stelde afgelopen zaterdag de derde plaats in de competitie zeker door thuis van CSV Apeldoorn te winnen. Door dat resultaat werd een vervangende periodetitel in de Hoofdklasse C binnengehaald. ACV plaatste zich daarmee opnieuw voor de nacompetitie. Voorgaande keren was de promotie soms binnen handbereik, maar steeds werd misgegrepen. Nu wacht de ploeg van trainer Hans de Jong een nieuwe kans. Tegenstander FC Rijnvogels speelt sinds 2014 in de hoofdklasse en is dus op dat niveau een betrekkelijk nieuwkomer. Na het winnen van de eerste periode ging het wat minder met de resultaten. De competitie werd afgesloten met een vierde plaats in de Hoofdklasse B. Trainer van FC Rijnvogels is Hein van Heek. Martijn Tjon-A-Njoek maakte de meeste competitietreffers (11). Dat de nacompetitie leeft in Katwijk is duidelijk want minstens drie supportersbussen maken de reis naar Assen. De wedstrijd ACV-FC Rijnvogels begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek. Op 28 mei is de return op Sportpark De Kooltuin in Katwijk.

Auteur

Albert-Jan Garama