Veel te doen bij Jeugdwerk Bovensmilde

BOVENSMILDE

Afgelopen zaterdag avond was de eerste activiteit in de drukke activiteitenkalender van Jeugdwerk Bovensmilde.

In samenwerking met IJsvereniging Voorwaarts werd de tweede “Kinderdisco on Tour” in het ijsbaangebouw gehouden. Vanwege het 75 jarig bestaan van de ijsvereniging was deze edite geheel gratis voor alle kinderen. De opkomst was grandioos. Rond de 80 kinderen zorgden dat het dak van de ijsbaan eraf werd gedanst. Na afloop had de Voorwaarts nog een “zoete verrassing” voor de kinderen. Jeugdwerk en de ijsvereniging kijken terug op een succesvolle samenwerking. 17 tot en met 21 mei Oranjefonds Collecte Vanaf dinsdag zal Jeugdwerk Bovensmilde weer belletje trekken, dit keer doen wij mee aan de landelijke collecte voor het Oranjefonds. Het Oranje Fonds wil betrokkenheid in de samenleving bevorderen. Door hun steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. De opbrengst van onze collecte wordt gedeeld en komt ten goede aan de Senioren Danssalon op 16 juni, Lampionnenoptocht en de Kerstmarkt in de winter! 21 mei: Filmmiddag Zaterdag 21 mei staat de filmmiddag weer geplant in de Jeugdsoos. Vanaf 13:00 uur is de zaal voor groep 1 ™ 4 geopend. Vanaf 15:00 uur zijn de kinderen uit 5 ™ 8 welkom. Locatie: de Spil. Entree € 2,-, gratis ranja en popcorn 8 juni: Kinderwampex Midden Drenthe. De samenwerking met de IJsvereniging krijgt een vervolg tijdens de “Kinderwampex Midden Drenthe” die op 8 juni voor de tweede keer wordt georganiseerd in Bovensmilde. Op deze woensdag kunnen de kinderen voor 1 Euro meedoen aan deze puzzel / zoektocht door Bovensmilde. Via verschillende routes moeten de kinderen van speeltuin naar speeltuin lopen waar ze onderweg letters vinden en opdrachten moeten doen. De jongere kinderen mogen met pappa en mamma mee, de oudere kinderen gaan in teams. De start is dit jaar om 13:00 uur bij Molo Oekoe, de finish zal spectaculair eindigen op het terrein van IJsvereniging Voorwaarts! Opgeven kan via de website van Jeugdwerk Bovensmilde! 16 juni: Senioren Danssalon Bovensmilde Ook voor de ouderen organiseert Jeugdwerk dit jaar een nieuwe activiteit. Alle senioren zijn 16 jun ivan harte welkom vanaf 19:30 uur in Cafe The Bridge waar muziek uit oude tijden worden gedraaid door een echte vinyl DJ, meneer Funkel. Vanuit een sfeervolle setting wordt alles nog gedraaid van authentieke grammofoonplaten! Een dansje kan worden gewaagd want het klinkt en swingt nu nog net zo geweldig als toen! Maar ook een praatje maken met de DJ die graag zijn collectie showt en er wat over vertelt. Deze avond is speciaal voor de senioren uit Bovensmilde, Smilde en omstreken. Entree is € 1,- en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Welzijn MD en Cafe the Bridge. Neem gerust iemand mee!

Auteur

Albert-Jan Garama