Presentatie boek 'Nakende wiefies'

BEILEN

Het boek Nakende wiefies, Drentse namen voor wilde planten wordt 25 mei gepresenteerd. Een boek met foto’s dat op speelse manier de ontstaansgeschiedenis van de Drentse volksnamen laat zien.

Geen saaie flora met verhalen over stampers en meeldraden, maar wel met gedichtjes, anekdotes en leuke feitjes. In het boek komt naar voren dat volksnamen een heel eigen ontstaansgeschiedenis hebben en in vrijwel alle gevallen geven die namen iets weer van het doel waar bloemen voor werden gebruikt, de tijd waarin ze bloeien of de vorm of kleur. Kortom, het zijn namen die in de praktijk van alle dag zijn ontstaan. Het boek Nakende wiefies is als de vorm van de website Schuppies en schoegies die via www.huusvandetaol.nl is te bezoeken. In het Huus van de Taol zal schrijver Jent Hadderingh om 16.30 uur het eerste exemplaar overhandigen aan Geert Woldman, taolschulte van de gemeente Midden-Drenthe en onderwijsman.

Auteur

Albert-Jan Garama