Wandeling over de Heest

BALLOO

De Heest is het natuurgebied ten noorden van het Ballooërveld. Het ligt ingeklemd tussen twee diepjes uit het Drentsche Aa stelsel: het Taarlosche Diep en het Gasterense Diep.

Een eeuw geleden werd het gebied geschikt gemaakt voor de landbouw en veranderde het drastisch. In 1995 is Staatsbosbeheer begonnen de Heest in de oorspronkelijke toestand terug te brengen. Er groeien nu inmiddels weer veel zeldzame planten en het water krijgt weer alle kansen. De wandeling is op maandag 16 mei, tweede Pinksterdag, 14.00 uur. NP Parkeerplaats Galgenriet (aan de weg tussen Loon en Gasteren). Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen zijn noodzakelijk en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

Albert-Jan Garama