Verhalenavond CRAS druk bezocht

SMILDE

De CRAS-verhalenavond in samenwerking met de Bibliotheek van afgelopen vrijdagavond trok een flinke zaal vol. Zo'n 50 belangstellende kwamen af op de verhalen van nieuwe smildegers in Galerie Tine Mersman.

Jan Voortman beet het spits af met zijn ervaringen met vuchtelingen in Oranje. Uit zijn ervaringen sprak zijn grondhouding: denken in mogelijkheden en het besef dat het overgrote merendeel van de mensen vriendelijk is en op zoek is naar wat we allemaal willen. Jeanet Landman verhaalde van de levensloop van twee nieuwe smildegers die hier in tussen al weer enkele jaren verblijven: waar ze vandaan komen, hoe ze een nieuw thuis vonden en nu hun toekomst vormgeven. Het programma werd mooi aangevuld met een legende en een sprookje uit de oorspronkelijke culturen van de twee nieuwe smildegers: Wit-Rusland en Pakistan.

Auteur

Albert-Jan Garama