Renate Dorrestein met nieuw boek naar Zomerzinnen Amen

AMEN

Renate Dorrestein treedt 18 juni op tijdens het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Amen.Haar nieuwe roman ‘Zeven soorten honger’ is dan net uit.

Renate Dorrestein heeft meer dan dertig boeken geschreven die diverse nominaties en prijzen kregen. Voor haar hele oeuvre ontving ze in1993 de Annie Romein Prijs. Haar nieuwe roman biedt voedsel voor de geest zoals alleen Renate Dorrestein het kan opdienen. ‘Zeven soorten honger’ speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo’s proberen kwijt te raken. Meer dan twintig schrijvers en dichters lezen voor op Zomerzinnen. Het openingsprogramma op vrijdagavond 17 juni bevat namen als Thomas Verbogt en Peter Buwalda. Zaterdagmiddag wordt Frank Westerman geïnterviewd over zijn nieuwe boek ‘Een woord een woord’. Daarnaast zijn er veel muzikale optredens van Mathilde Santing, Beatrice van der Poel, Broeder Dieleman en Esther Groenenberg. Toegang tot het festivalterrein is gratis. Alleen voor een van beide festivaltenten wordt een entreeprijs van euro 10 gevraagd en voor de vrijdagavond is de entree euro 15. Een passe partout voor het hele weekend kost euro 25. Kaarten zijn te koop via de website www.zomerzinnen.nl en bij boekhandel Iwema in Assen, Huus van de Taol in Beilen, Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Rolde en café De Amer in Amen. Foto Ruud Pos.

Auteur

Albert-Jan Garama