Paulien Cornelisse bezoekt Assen

ASSEN

Paulien Cornelisse komt naar Boekhandel Iwema. Zaterdag 21 mei, vanaf 13.00 uur, is ze in de winkel ter promotie van haar onlangs verschenen boek De verwarde cavia. Paulien leest voor, je kunt haar vragen stellen, ze zal signeren en geeft een heus kantoor-consult, waarbij ze uiteenlopende kantoorproblemen vanuit het publiek zal behandelen.

Gratsi entree, aanmelden via media@iwema.nl.

Het nieuwe boek van Paulien Cornelisse gaat niet zozeer over taal. Maar over een cavia. Die op de afdeling Communicatie van een kantoor werkt. Is dat leuk om over te lezen dan? Ja! En nog eens grappig ook. Oké...Een cavia op een kantoor tussen de mensen: het klinkt wat onwerkelijk, maar voor iedereen die maar een blauwe maandag met collega’s heeft gewerkt, zullen de kantoor-avonturen in De verwarde cavia heel herkenbaar zijn. Van de symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails en duizelingwekkende perikelen rond de lief- en leedpot. De verwarde cavia is een kenschets van een stel ‘gewone’ mensen op een kantoor, gevangen in de typische taal van Cornelisse.

Paulien Cornelisse schreef eerder Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets. Van deze boeken werden in totaal bijna een miljoen exemplaren verkocht. Cornelisse is cabaretier, columnist en is regelmatig te zien op televisie. De verwarde cavia is haar fictiedebuut dat half april verscheen tegen een prijs van € 14,99. Een deel van het boek verscheen eerder als feuilleton in NRC Handelsblad, onder het pseudoniem J. Waterlander.

Foto Tessa Posthuma de Boer.


Auteur

Redacteur