Asser mountainbikers aan de start bij de BeMC in België

ASSEN

Drie mountainbikers van MTB Team Klaucke staan 13 mei in La Roche-en-Ardenne aan de start van de BeMC. Deze vijfde editie van de Belgian Mountainbike Challenge, kortweg de BeMC genoemd, is een driedaagse mountainbikewedstrijd die staat bekend als 'the hardest mountainbiketour in the Benelux'.

Gedurende drie dagen, 260 km en 7800 hm, zullen meer dan 500 deelnemers uit bijna 20 verschillende landen, strijden om de overwinning. De BeMC maakt, als enige meerdaagse wedstrijd in de Benelux, deel uit van de internationale UCI kalender als XCS S1-wedstrijd. Wereldwijd zijn er slechts twee andere rittenwedstrijden voor individuele renners (de Alpentour Trophy in Oostenrijk en de legendarische Crocodile Trophy in Australië) die een dergelijke status hebben. Als gevolg hiervan staan een reeks nationale en internationale toppers aan de start. Voor MTB Team Klaucke zijn dat Micha Gankema, Anne-Mark van der Vlag en Thom Bonder, allen uit Assen. Teamleider Anne-Jan Dekker rijdt zijn eigen wedstrijd in de fun categorie.

Auteur

Albert-Jan Garama