Burgemeester Marco Out onthult officiële WhatsApp-borden

ASSEN

In de wijken Peelo en Marsdijk Assen is per wijk vanuit bewonersinitiatieven WhatsApp-buurtpreventie opgestart. Er bestaan vele WhatsApp-groepen voor buurtpreventie maar het unieke van deze systemen is dat ze gekoppeld zijn aan websites. Hierbij worden de berichten gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. Per wijk worden de App-groepen onderhouden door vrijwillige regiegroepsleden en telefoonbeheerders.

Rondom beide wijken worden borden geplaatst bij de toegangswegen en –fietspaden. Burgemeester Marco Out zal vrijdagmiddag 13 mei het bord officieel onthullen. De website bestaat uit een gebruikersgedeelte, een beheerders gedeelte en een administratieve organisatie. De politie kan meekijken met de systemen en het wordt door de gemeente ondersteund. Zie ook www.peelo-alert.nl, www.marsdijk-alert.nl, 06-31552277.

Auteur

Albert-Jan Garama