ACV op drempel nacompetitie

ASSEN

Door zelf de uitwedstrijd tegen koploper Harkemase Boys te winnen staat ACV op de drempel van deelname aan de nacompetitie om een plaats in de Derde Divisie, de nieuwe benaming van de huidige Topklasse.

Winnen van de thuis nog ongeslagen Friezen was een prestatie van formaat, maar ook de andere uitslagen speelden ACV in de kaart. Om de plek in de nacompetitie veilig te stellen heeft ACV zaterdag op eigen terrein daarom tegen CSV Apeldoorn aan een gelijk spel genoeg. Daarmee handhaaft de ploeg van trainer Hans de Jong zich in elk geval op de derde plaats, die recht geeft op een plek in de nacompetitie. Bij verlies kan AZSV nog gelijk komen met ACV dat op zijn beurt bij een overwinning wellicht nog de derde periode pakt. Ook VVOG zou nog langszij kunnen komen, maar die ploeg heeft al een periodetitel. Het eventuele vervolg voor ACV hangt af van het eigen resultaat en de andere uitslagen in de hoofdklasse C. De ploeg staat op de drempel, maar moet er nog wel overheen en zou er ook over kunnen struikelen. Zaterdag valt vanaf 14.30 uur de beslissing op het sportpark Stadsbroek. ACV-CSV Apeldoorn staat onder leiding van scheidsrechter F.R. de Winter uit Blaricum.

Auteur

Albert-Jan Garama