Concert Elspeets Mannen Ensemble en Brassband De Wâldsang

ASSEN

Het Elspeets Mannen Ensemble heeft op zaterdag 21 mei een voorjaarsconcert in de Jozefkerk, Kerkplein 1 te Assen. Naast het Mannenensemble zal Brassband De Wâldsang uit Buitenpost aan het concert meewerken.

Het Elspeets Mannen Ensemble is opgericht in 2005 en bestaat uit 10 zangers. Doelstelling van het ensemble is het zingen van geestelijke, profane en klassieke muziek. Het Ensemble verleent jaarlijks haar medewerking aan ongeveer 30 concerten en kerkdiensten door het hele land. Ook werd in 2009 meegewerkt aan het tv-programma Nederland Zingt. Het Ensemble staat onder leiding van dirigent Dick van Asselt. Brassband De Wâldsang is in 1977 opgericht. Op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen werd De Wâldsang veertien keer bekroond met de kampioenstitel. De Brassband staat sinds 1989 onder leiding van dirigent Rieks van der Velde. Tijdens het voorjaarsconcert zullen het Ensemble en de Brassband naast hun eigen programma ook een aantal gezamenlijke optredens verzorgen. De toegangskaarten voor dit concert zijn in de voorverkoop voor euro 10,00 te bestellen via de website: www.elspeetsmannenensemble.nl. Op de avond van het concert bedraagt de toegangsprijs euro 15. Het concert begint om 20.00 uur terwijl de kerk om 19.15 uur open gaat.

Auteur

Albert-Jan Garama