Theresia Verkerk gaat drie keer wandelend de Alpe d'Huez op

ASSEN

Onder het motto 'Opgeven is geen optie', wandelt op donderdag 2 juni 2016 Theresia Verkerk-Drent uit Assen drie keer de Alpe d'Huez in Frankrijk op. Deze berg is bekend uit de Tour de France omdat verschillende Nederlandse wielrenners er een etappe wonnen.

De Stichting Alpe d'HuZes zet zich in voor de strijd tegen kanker. Elke deelnemer zet zich in om minimaal euro 2500 aan donaties van sponsoren binnen te krijgen. Dat geld wordt  helemaal besteed aan onderzoek naar kanker: het zogenaamde 'anti-strijkstokbeleid'. Bedrijven die willen meehelpen kunnen dat ook doen door belangeloos materiaal of diensten beschikbaar te stellen. Theresia is 52 jaar en moeder van drie zoons. Haar broer Robert is negen jaar geleden aan kanker overleden, haar schoonvader overleed in november 2012 en binnen haar familie-, vrienden- en kennissenkring kent ze meerdere mensen die aan kanker lijden of leden. Door de teruggekomen kanker bij haar nicht besloot ze zich voor dit jaar opnieuw intensief in te zetten om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen deze ernstige ziekte. Theresia traint regelmatig op de loopband in de sportschool, wandelt in de omgeving van Assen en ze deed een paar keer samen met andere "Alpe d'HuZessers" op verschillende plekken in het land een uitgebreide wandeltraining. Theresia heeft inmiddels bijna euro 2000  opgehaald binnen familie, vrienden- en kennissenkring en ook collega's laten zich niet onbetuigd. Verder sponsort een aantal bedrijven haar om haar doel te bereiken. Maar de strijd tegen kanker is nog niet gewonnen. Meer informatie is te vinden op https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/theresiaverkerkdrent.

Auteur

Albert-Jan Garama