SNN met kijkdagen in het Drents Museum

ASSEN

amenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft 13 en 14 mei de Europa om de Hoek Kijkdagen. Tientallen projecten die mede dankzij Europese subsidie tot stand zijn gekomen, zijn deze dagen toegankelijk voor het publiek. De nieuwbouw van het Drents Museum behoort hier ook toe. Tijdens de ‘kijkdagen’ worden bezoekers bij het museum rondgeleid door het gebouw. De rondleidingen zijn gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Tijdens de tour worden geheimen onthuld die voor andere bezoekers verborgen blijven. Ook zien bezoekers de spectaculaire nieuwe vleugel, worden de resten van het oude klooster ontdekt en er is uitleg van de geschiedenis van het voormalige provinciehuis. De instaprondleidingen zijn om 13.30 uur en 15.00 uur en zijn vooral bedoeld voor volwassenen.

Foto Jolanda Schachtschabel.


Auteur

Redacteur