Nederlandse première in Drenthe

BEILEN/regio

/regioDe Nederlandse componist Jacob de Haan komt in juli naar Drenthe om zijn nieuwste compositie The White Stone in te studeren met het Drents Vakantie Orkest 2016, een orkestproject van Stichting Betoeterd uit Beilen. De Nederlandse première staat gepland op zaterdagavond 27 augustus in Midden-Drenthe, en staat eveneens onder leiding van Jacob de Haan zelf. De inschrijving voor dit Drentse projectorkest is geopend voor amateur-muzikanten vanaf B-niveau. Vorig jaar trok dit projectorkest 90 deelnemers vanuit 44 verschillende muziekverenigingen. Jacob de Haan is al jaren één van de toonaangevende componisten op het gebied van de harmonie-, fanfare en brassband-muziek. Het orkestproject is bedoeld voor amateur-blaasmuzikanten vanaf B-niveau. Vanaf 13 juli zijn er wekelijkse repetities op de woensdagavond, in muziekcentrum Noordenveld Roden, Zie ook www.betoeterd.nl/dvo2016.


Auteur

Redacteur