Machiel Sol exposeert in Huus van de Taol

BEILEN

Kunstschilder Machiel Sol uit Havelte exposeert in de expositieruimte van het Huus van de Taol in Beilen.

Sol is autodidact, maar ontwikkelde zich tot een gedreven kunstenaar, met een sterke voorkeur voor thema’s als de natuur, flora en fauna, mensen en het universum. Machiel Sol is een expressionist pur sang; hij slaat ervaringen en emoties op en hoe hij deze verwerkt, is in zijn schilderijen terug te zien. Hij laat zich graag inspireren door schilders als Blauwe Reiter oprichter Kandinsky en Miró. Machiel Sol schildert met acrylverf en maakt assemblages met diverse materialencombinaties. Naast schilderen is Machiel Sol actief met schrijven. Het boek Een droom, met gedichten en verhalen en schetsen, gaf hij uit in eigen beheer. Inmiddels exposeerde hij op verschillende locaties, zoals Meppel, Assen, Zwolle, Amsterdam, Ilmenau (D) en Policka (T): Werk van hem werd aangekocht door particulieren in zowel binnen- als buitenland. Ook kunnen bedrijven zijn schilderijen huren en is zijn werk bij het CBK Drenthe in het bestand te vinden.

Auteur

Albert-Jan Garama