Afscheid medewerkers Bibliotheek Rolde

ROLDE

Het team van Bibliotheek Rolde heeft vrijdagmiddag 29 april afscheid genomen van de bibliotheek. Tijdens een informeel samenzijn konden klanten, relaties en familieleden de medewerkers gedag zeggen.

Sommige van de medewerkers zijn bijna dertig jaar in dienst geweest van Biblionet Drenthe, zowel betaald als onbetaald. Door de reorganisatie van Biblionet Drenthe is vestigingsmanager Janine Niekus boventallig verklaard; het team besloot samen met haar te vertrekken. Dit betreft Puck de Vries, Willy Groote, Ans Neelen, Bert van der Boom, Harma Jansen, Niene Tammenga en Ria Commandeur.

Het team ontving alle lof voor de levendige en prettige sfeer in Bibliotheek Rolde en kreeg veel waardering voor de vele verschillende activiteiten die de Bibliotheek organiseerde. Het Kinderboekenweekfeest, de schrijversbezoeken zoals van Maarten van Rossem en Aaf Brandt Corstius, de BoekStart uurtjes met (voorlees)ambassadeur Niene Tammenga, Kunstkids, Digitaal Café, lezingen en workshops over het gebruik van e-books, over moslims & christenen, het leven van vogels en de Matthäus Passion. Ook de wisselende exposities zoals die van fotograaf Frieda Heyting uit Rolde hebben de mensen veel plezier gegeven. Het team dat afscheid neemt, hoopt dat Bibliotheek Rolde een fijne ontmoetingsplek blijft. Niet alleen voor de boeken maar zeker ook voor de maatschappelijke functie van een praatje en contact.

Per 1 mei staan nieuwe medewerkers klaar om er voor te zorgen dat de dienstverlening van Bibliotheek Rolde onverminderd door gaat.


Auteur

Redacteur