Renovatie park Koepelkerk Smilde

SMILDE

De gemeente Midden-Drenthe start na de zomer met de renovatie van het park achter Koepelkerk Smilde. Het plan is tot stand gekomen samen met de inwoners van Smilde.

De gemeente heeft in 2015 en 2016 een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor de inwoners van Smilde. Belangstellenden konden ideeën aandragen en reageren op de schetsen die de gemeente vervolgens heeft gemaakt. Wensen inwoners Op uitdrukkelijke wens van de inwoners van Smilde krijgt het park een meer open karakter. Dat betekent dat er flink wordt gesnoeid in het park. Ook komt er een nieuwe padenstructuur met paden die beter begaanbaar zijn. Ook gaat de gemeente het probleem van de wateroverlast aanpakken. Midden in het park komt een podium in de vorm van de naastgelegen Koepelkerk. Aankoop Eind 2014 heeft de gemeente het park gekocht van de Protestantse gemeente Smilde met het doel om het op te knappen. Het college van b en w heeft nu groen licht gegeven voor de uitvoering van de plannen. Planning De gemeente start na de zomer met de werkzaamheden. Naar verwachting is het park voor de winter gerenoveerd.

Auteur

Albert-Jan Garama