‘Go Big Or Go Home’ - the Hammond Battle! in De Nieuwe Kolk

ASSEN

In deze speciale versie van zijn theatershow ‘Go Big Or Go Home’ deelt Rob Mostert het podium met Hammondvrienden Carlo de Wijs en Sven ‘Hammond’ Figee. Onder strakke begeleiding van de Rob Mostert Hammond Group verandert het theater in een strijdtoneel waar de ultieme Hammondbattle wordt uitgevochten - een strijd die alleen maar winnaars kent.

Rob Mostert is een van de toonaangevende Hammondspelers van Nederland. Zijn eerste album nam hij op met Blue Note legende Rudy Van Gelder. Voor opvolger Go Big Or Go Home voegde Rob een geroutineerde blazer sectie aan zijn band toe. De nu 7-koppige Rob Mostert Hammond Group, combineert de traditionele jazz roots met een opwindende mix van soul en funk. Met zijn virtuose solo’s en weergaloos voetenwerk op de indrukwekkende Hammond blijft Rob Mostert het dynamische middelpunt. Als een goed geoliede machine tourt de Rob Mostert Hammond Group langs jazzpodia in binnen- en buitenland. Hoogtepunt was het optreden vorig jaar op het Rochester Jazzfestival in de VS. Carlo de Wijs is al jaren een van Europa’s top Hammondorganisten. Carlo speelt met eigen formaties maar ook als solist en is een veel gevraagde gastmuzikant in zowel binnen- als buitenland (Candy Dulfer, Benjamin Herman, Gary Brooker, Rhoda Scott e.a.). Carlo de Wijs ontwikkelt zich niet alleen als bandleider en componist, maar vooral ook als creative producer. Zijn missie is om hét vintage instrument van de 20e eeuw, de roemruchte Hammond B3, te verbinden met 21e eeuwse muziektechnologieën. Sven Figee is toetsenist en bandleider van de succesvolle band ‘Sven Hammond Soul’. De band is actief sinds 2006 en maakt r&b, soul- en jazzmuziek. Als solist trad Sven op met onder meer Anouk en Di-rect. Zowel zijn album The Marmalade Sessions uit 2009 maar ook The Apple Field (2011) werden genomineerd voor een Edison Jazz Award. Sinds maart 2015 ligt zijn nieuwe album 'IV' in de winkels en tourt Sven als ‘Sven Hammond’. Vrijdag 13 mei, De Nieuwe Kolk Assen, aanvang 20.00.

Auteur

Albert-Jan Garama