Nationaal Park Drentsche Aa klaar voor de toekomst

ROLDE

Wie regelmatig tussen Assen en Rolde reed was het natuurlijk al opgevallen: bij de brug over het Deurzerdiep gebeurde van alles het afgelopen half jaar.

De beek zelf is weer teruggebracht naar de slingerende beek die het lang geleden ook was. Er is ook nieuw bos aangeplant. Er is een nieuwe fietsverbinding gemaakt tussen Assen-Oost en Deurze. Compleet met een nieuwe fietsbrug met een grotere overspanning. Wandel mee met de boswachter van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drentsche Aa gids en kom van alles te weten over deze herinrichting. Het project is in samenwerking met meerdere partners (Staatsbosbeheer, Gemeente Assen en Waterschap Hunze en Aa’s) uitgevoerd. Deelname aan deze excursie is gratis. Op zaterdag 14 mei, 10.00 uur. NP Toegangspoort Deurze, Asserstraat 63 Rolde. Aanmelden boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl, 0592-377305. Waterdichte schoenen zijn noodzakelijk en een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

admin