FOTOREPORTAGE | Bevrijdingsfestival Drenthe: the best ever

ASSEN

Editie 2016 van het Bevrijdingsfestival Drenthe 2016 gaat -volgens de organisatie- de geschiedenis in als het zonnigste en drukste ooit. Met ruim 30.000 bezoekers, een stralend blauwe lucht en een temperatuur waar we een week geleden alleen nog maar van durfden dromen.

Een mooi programma, met als openingsact Ambassadeur van de Vrijheid Kovacs die met de helikopter in Assen landde. Naast alle muziekacts veel aandacht voor het thema, met een goed gevuld Plein van de Vrijheid waar onder meer een reizende tentoonstelling te zien was. Op het Kidsplein was het in de middag een drukte van belang bij de verschillende activiteiten, van springkussen tot breakdanceworkshop. Nieuw dit jaar was de watershow, met een twintigtal fonteinen die huizenhoog reikten. ’s Avonds werd dit nog spectaculairder toen de fonteinen in alle kleuren van de regenboog verlicht werden. Fotograaf Lammert Aling was een van bezoekers en maakte de fotoreportage.

Auteur

Albert-Jan Garama