Art Explosion en boekenmarkt

ASSEN

Komende zaterdag 7 mei zal de binnenstad van Assen weer worden gevuld met beeldende kunst en een antiquariatenmarkt tijdens Art Explosion.

De organisatie verwacht deze 24-ste editie veel publiek mede door het te verwachten goede weer en omdat het de dag voor Moederdag is. Er is een grote verscheidenheid in aanbod met deelnemers uit het hele land en zelfs uit België en Duitsland. Goudsmeden, beeldhouwers, keramisten, installatiekunstenaars, schilders, fotografen, grafici en andere disciplines laten graag hun laatste werken zien. Opvallend is dat er veel grote en kleurrijk werk wordt aangeboden in diverse stijlen. De antiquariaten of boekenmarkt is qua deelname dit jaar verdubbeld. Alle genres boeken zijn vertegenwoordigd maar ook liefhebbers van cartografie en stripboeken kunnen terecht. Een schrijver van reisboeken signeert zijn werk. Totaal geven ongeveer 100 kunstenaars en antiquariaten acte de présence. Naast beeldende kunst zijn er uiteraard ook optredens van straattheater en muziek. Het kindercircus Bombari geeft een mooie show en wie het aandurft mag het parcours uitproberen dat Outdoor centrum Joy Time uit Grolloo heeft uitgezet. Op het Ceresplein worden de laatste ontwikkelingen op kampeergebied door caravancentrum Peelo gedemonstreerd en mag u zelf proberen een kampeervouwwagen in record time op te zetten.

Auteur

Albert-Jan Garama