Weerbaarheidstraining voor de jeugd

ASSEN

Na het succes van het weerbaarheidsprogramma KIDSboksen start MentalProgress in Assen met weerbaarheidstrainingen voor jongeren vanaf twaalf jaar.De lessen worden verzorgd door Johann Talens en vinden plaats bij Sport en Welnesscentrum Assen.

De weerbaarheidscursus bestaat uit een opstartcursus van zes lessen. Daarna is er de mogelijkheid door te stromen naar de vervolggroep. Deze vervolggroep is een doorlopend weerbaarheidsprogramma zonder einddatum. MentalProgress vormt een veilige omgeving voor kinderen die weerbaarder willen worden en/of gepest worden. MentalProgress gebruikt de vechtsport om kinderen te begeleiden. Kinderen leren omgaan met pesten en groepsdruk, en ook met agressie, geweld en onveiligheid. Ze leren hun eigen fysieke mogelijkheden kennenen grenzen aangevenom ook weer met plezier te bewegen. Ook leren de kinderen hun gevoelens en emoties te verwoorden MentalProgress, ‘Het weerbaarheidscentrum’, wordt volledig ondersteund door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM). Talens is gediplomeerd en ervaren weerbaarheids- en agressie-regulatietrainer van het NIVM. Daarnaast is Talens trainer en coach van Boksteam Assen en hulpverlener bij MINDCARE Assen, het gezondheidscentrum voor mentale hulpverlening. Aanmelden is nog mogelijk. Voor meer informatie: www.mentalprogress.nl of 06-15959317.

Auteur

Albert-Jan Garama