RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Bevrijdingdsdag'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Deze week: ´Bevrijdingsdag´

ASSEN - De Tweede Wereldoorlog ligt al jaren achter ons, maar ieder jaar vieren wij de dag waarop Nederland werd bevrijd van de tirannie. Bevrijdingsfestivals worden in heel Nederland georganiseerd. Bekende Nederlandse muzikanten vliegen per helikopter van festival naar festival om daar op tetreden. Dat was op 5 mei 1960 in Assen wel anders. Het bleef kleinschalig aan de afbeelding te zien. Op de Brink werd een heus Concours d'Elegance gehouden. De deelneemster neemt op de fiets elegant de bocht, terwijl ze oogcontact blijft houden met de fotograaf. Wanneer u overigens goed kijkt, ziet u dat deze dame niet alleen op de fiets zit, maar wordt vergezeld met een viervoeter. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl/beeld. Tekst Ferry Sieders Foto Drents Archief

Auteur

Albert-Jan Garama