FOTOREPORTAGE | Herdenken en vieren

ASSEN

In het kader van Verzet en Bevrijding rondom 4 en 5 mei werd afgelopen zondag het Requiem van Mozart uitgevoerd in de Adventskerk. Dit jaar had de Nederlandse Bach Academie de organisatie overgenomen van Stichting Muziek Klassiek Drenthe (SMKD) die deze jaarlijkse traditie was begonnen.

Op Bevrijdingsfestival Drenthe staat 5 mei veel Drents talent op de planken. Singer-songwriters Nadine Appeldoorn en Josie Miller, het jazz en bluesduo Beau & Roelof Meijeringh en de bands Clean Addiction en Loop Alley zijn te zien en te horen, even als Dj Steve Granero. Het Bevrijdingsfestival Drenthe vindt aan de Baggelhuizerplas in Assen. Op het Bevrijdingsfestival wordt ook dit jaar stilgestaan bij het begrip vrijheid. Tijdens een optreden van de Drentse singer-songwriter Harry Loco met een groep vluchtelingen wordt dit nog eens duidelijk gemaakt. Bert Vennik maakte de fotoreportage in de Adventskerk.

Auteur

Albert-Jan Garama