Laatste kans buurtboomgaard

REGIO

De eerste plannen die meedingen naar de prijs voor het beste idee voor een buurtboomgaard van Noord-Nederland liggen inmiddels bij de jury. Maar de wedstrijd is nog niet gelopen. Tot 15 mei kunnen dorpen en wijken die een verrassend, origineel of mooi idee hebben voor een groene ontmoetingsplek waarvan de hele buurt de vruchten kan plukken, hun plan insturen. De jury beloont het beste idee met 500 euro. Met de prijsvraag ‘Onze boomgaard is goud waard’ kan elke buurt of wijk in Groningen, Friesland en Drenthe een mooi startbedrag winnen voor de realisatie van hun plan. Het kan gaan om een nieuwe buurtboomgaard, maar ook om uitbreiding van een bestaande. Meer informatie over de prijsvraag en de voorwaarden staan op www.landschapsbe-heer groningen.nl. De afgelopen drie jaar zo’n 85 boomgaarden gerealiseerd.


Auteur

Redacteur