‘Feest van de Geest’ kerken in Beilen en Westerbork

BEILEN/WESTERBORK

De Stefanuskerk in Beilen en De Voorhof in Westerbork doen mee aan het landelijke kerk- en kunstevenement ‘Feest van de Geest’. Thema voor 2016 is Vrijheid van Geest.

Dit tweejaarlijkse project tussen Hemelvaart en Pinksteren wil een laagdrempelige culturele manifestatie zijn, een combinatie van hedendaagse kunst, en monumentale kerken die elkaar aanvullen en inspireren. Landelijk doen er 100 kerken mee, in onze regio 18: Hoogeveen, Zuidwolde, Koekange, Ruinerwold, Ruinen, Beilen, Westerbork, Sleen, Oosterhesselen, Schoonoord, Dalen ,Emmen, Hollandscheveld en de kerk in Nieuw- Amsterdam.

In de Stefanuskerk in Beilen exposeren Sakia Dingelstad (schilderijen) en Wia Stegeman (installatie en tekeningen). In De Voorhof in Westerbork wordt werk van Manuel Claasen (schilderijen) en Marineke Leyenhorst (papiermaché en sculpturen) tentoongesteld.

De leerlingen van groep 8 van De Wegwijzer gaan samen met Leyenhorst op 10 mei van 10.00 tot en met 12.00 uur in de Voorhof waxinelichtjes in de vorm van vogels maken. Dit heeft alles met het thema te maken: ‘zo vrij als een vogeltje’ zijn, maar ook het symbool van de Geest, de duif, komt daar in terug. De leerlingen van groep 8 van De Lindelaar doen dit op op 13 mei van 12.00 tot 14.00..

Feest van de Geest is van 5 tot en met 8 mei, en vrijdag 13 tot en met 16 mei. Op deze dagen zijn de kerken open van 12.00 uur tot 17.00 uur. ‘Feest van de Geest’ is een PKN project en wordt in Beilen georganiseerd door SCK Beilen. Voor meer informatie: www.SCKBeilen.nl en www.feestvandegeest.nl


Auteur

Redacteur