Broedvogels op Diependal

REGIO

Stichting Het Drentse Landschap heeft 17 mei een avondexcursie rond het vogelreservaat Diependal. De excursie start om 19.30 uur bij de vogelkijkhut Diependal.

Deze is bereikbaar door in het dorp Oranje vanaf het Oranjekanaal de Zwarte weg in te slaan. De route staat vanaf hier aangegeven op bordjes.

De zon zakt langzaam naar de horizon, een mooi moment om de broedvogels op de voormalige vloeivelden van Oranje te bekijken. Het is volop broedseizoen en vanuit de bijzondere vogelkijkhut kun je prachtig over de ondiepe plassen kijken waar de vogels met hun jongen mooi te zien zijn door het licht van de lage zon. Nog even de buik vol eten en dan wordt het tijd voor een veilig onderkomen voor de nacht.

Deskundige vogelaars laten u zien welke vogels er zitten en kunnen u veel over hen vertellen. Ook hebben zij goede verrekijkers waardoor u ze nóg beter kunt zien. Maar uiteraard kunt u ook uw eigen kijker meenemen. Foto Johan Vos.


Auteur

Redacteur