Internationale Ducati Club Races

ASSEN

Tijdens de komende 37ste Internationale Ducati Club Races op het TT Circuit Assen is er meer te zien en te beleven dan alleen Ducati’s en de legendarische Brittens. De echte fans zullen op 28 en 29 mei likkebaarden, want Ducati’s meest iconische racemotoren komen naar Assen: de Ducati TT en diens straatversie Ducati F1. Tevens is er een symposium voor iedereen die de passie voor de Ducati TT en F1 wil delen. Zaterdagavond 28 mei is er een informele bijeenkomst in de tent van Ducati Club Nederland.

Centraal staan dan de Ducati TT en F1. Gedurende het gehele weekend is op de paddock een “TT & F1 Piazza” ingericht, waar 35 jaar Ducati TT evolutie in beeld wordt gebracht. Originele gerestaureerde racers, straatmotoren, specials en doorontwikkelde machines die nu succesvol zijn in de huidige open Classic Endurance en Superbikeklassen zijn te zien.

RACE-KIDS houdt zaterdag 28 en zondag 29 mei (10.30 en 13.30 uur) een korte opstapcursus pocketbikeracen voor kinderen van 6 tot 12. Een cursus van ongeveer 40 minuten gas geven, remmen, bocht nemen en vooral kijken. De jeugd krijgt een overall en handschoenen aan en een helm op. Kosten euro 10 voor DCN-leden en euro 13 voor niet-leden. Per opstapper gaat euro 3 naar de Stichting Armoedefonds. Opgave gaat vooraf via: secretaris@racekids.nl. of op het circuit, met kans dat het dan vol is.

In het kader van de komst van de Brittens zijn er donderdag 26 en vrijdag 27 mei lezingen in het TT Instituut bij het TT Circuit Assen over de Brittens. Eigenaren en vaste berijders van deze legendarische motoren gaan in op de bouw, raceontwikkeling en racehistorie. Aanvang telkens 20.00 uur. Kosten: euro 15 incl. kopje koffie. Aanmelden via bestuurslid.techniek@ducaticlub.nl.

De entreeticket voor de 37ste Internationale Ducati Club Race al besteld? Dat kan met korting in de Ducati Club Winkel. Ga naar http://webshop.ducaticlub.nl/ en bestel tickets. Ticketprijs in de voorverkoop euro 10. Ticketprijs aan kassa euro 13.

Op de foto Michael Rutter.


Auteur

admin