Zwervend zoeken naar de schaapskudde Ballooërveld

BALLO

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 7 mei een zwerftocht over het Ballooërveld. Het bijna 400 ha grote Ballooërveld is één van de grotere Drentse heidevelden.

Tijdens deze zwerftocht over het veld wordt door Nationaal Park gidsen de landschapsgeschiedenis toegelicht en wordt verteld over de rijke prehistorische bewoningsgeschiedenis (grafheuvels, urnenvelden, celtic fields). Maar ook relicten uit de moderne geschiedenis komen aan de orde, o.a. de zandverstuiving Boerzand, de middeleeuwse karrensporen (zgn. trekwegen), de tankgrachten uit WO-II en het ‘melkerspaadje’. Al zwervend gaan we op zoek naar de schaapskudde, waarbij tevens de historische verbondenheid tussen heideveld en schapen uit de doeken wordt gedaan. Aanvang 14.00 uur, NP Parkeerplaats Schaapskooi Ballooërveld.Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Nationaal Park Drentsche Aa

Auteur

admin