RUBRIEK Passie In Zaken met Reint Schaafsma

Assen

Passie in Zaken met Reint Schaafsma (55)

ASSEN - ,,Ik ben al vanaf mijn elfde bezig met caravans. Mijn ouders gingen vroeger altijd naar de camping. De campingbeheerder daar, verkocht caravans. Daar heb ik een tijdje geholpen. Zo ben ik in het werk gerold. Tien jaar geleden besloot ik voor mezelf te beginnen. We richtten ons op onderhoud en schadeherstel van caravans, maar ook van campers. Verder verkoop ik caravans voor mensen. Het leukste aan dit werk is de variatie. Het is nooit hetzelfde. Je hebt tientallen verschillende merken. De ene keer is er een koelkast kapot, de andere keer moet er een nieuwe bumper komen. Mensen zijn trots op hun caravan. Als daar iets aan mankeert en dit wordt verholpen, dan zijn ze blij. Dat is altijd leuk. Het is natuurlijk een vakantieobject. Ik ben een echte caravanfreak. Je kan me er alles over vragen en ik herken ze van meters afstand. Ik heb nooit wat anders gedaan en het bevalt me nog steeds, na al die jaren.’’ Tekst en foto Rianne Martens

Auteur

Albert-Jan Garama