Mark Bouwman DC genomineerd voor Docent van het Jaar 2016

ASSEN

Drenthe College (DC) heeft Mark Bouwman (Vries; 39 jaar; Drentse Kei categorie Docenten 2014) voorgedragen voor de titel mbo-docent van 2016 van Leraar24.

Mark Bouwman is docent motorvoertuigentechniek aan het TT-Instituut in Assen. Mark wordt voorgedragen vanwege zijn verdienste voor de onderwijsontwikkeling op het TT-Instituut en het feit dat hij niet alleen zijn studenten weet uit te dagen, maar de lat ook voor zichzelf steeds hoger legt.

Tot 2015 was de voordracht vanuit DC richting de landelijke verkiezing gekoppeld aan de verkiezing van de Drentse Kei. Deze prijs voor beste student, docent en leerbedrijf werd traditioneel gezien uitgereikt tijdens het DC-voorlichtingsevenement DChallenge. In 2015 heeft DC echter besloten om met de organisatie van DChallenge te stoppen. De verkiezing voor Drentse Kei gaat wel gewoon door en de uitreiking van de prijzen vindt dit jaar plaats begin november.

Met het besluit om te stoppen met DChallenge dreigde echter de situatie te ontstaan dat DC geen docent voor de landelijke verkiezing van 2016 zou kunnen nomineren. Dat beschouwt DC als ongewenst en er is gezocht naar een oplossing. Het toeval wil dat in 2014 de nominatie van Mark Bouwman richting landelijke verkiezing niet gelukt is. Daarom is besloten om Mark nu alsnog voor te dragen. De voordracht is inmiddels ingediend en eind mei komt de beroepsjury van Leraar24 bijeen om tien mbo-leraren te kiezen voor de volgende ronde.


Auteur

admin