Veel Drents talent op Bevrijdingsfestival Drenthe

ASSEN

Op het Bevrijdingsfestival Drenthe is dit jaar veel Drents talent te vinden. Op maar liefst drie podia krijgen talentvolle acts de kans om hun kunsten te tonen aan een groot publiek.

Singer-songwriters Nadine Appeldoorn en Josie Miller, het jazz en bluesduo Beau & Roelof Meijeringh en de bands Clean Addiction en Loop Alley zijn dit jaar te vinden in de festivaltent op het terrein. Dj Steve Granero heeft dankzij het winnen van Freedom Dance een podiumplaats veroverd op de dancestage. Josie Miller is een singer-songwriter die liedjes maakt met duidelijke country invloeden. Nadine Appeldoorn speelt rock, pop met een vleugje folk. De bands spelen rockmuziek en zoals gemeld spelen Beau & Roelof Meijeringh jazz en blues. Dj Steve Granero draait eclectic house. De Asser talenten zijn tussen 12.00 en 17.00 uur te bewonderen. Het Bevrijdingsfestival Drenthe vindt op donderdag 5 mei plaats aan de Baggelhuizerplas in Assen. Het festival heeft vier podia. Op het hoofdpodium staan de landelijk bekende artiesten, de dancestage laat regionale en nationale dj’s horen en op de Sena Talentstage en Aviko Heroes Stage in de festivaltent staan veel regionale acts. Op het Bevrijdingsfestival wordt ook dit jaar stilgestaan bij het begrip vrijheid. Niet voor iedereen op de wereld is vrijheid vanzelfsprekend. Tijdens een optreden van de Drentse singer-songwriter Harry Loco met een groep vluchtelingen wordt het nog eens duidelijk aangehaald. Ook Harry Loco is te vinden in de festivaltent.

Auteur

Albert-Jan Garama