Internationale namen en avontuur tekenen nieuw seizoen De Nieuwe Kolk

ASSEN

Theater De Nieuwe Kolk presenteert deze week haar programma voor seizoen 2016-2017. Onder de 160 voorstellingen en concerten zitten grote namen als Theo Maassen, De Dijk en Typhoon. Dankzij extra subsidie van Fonds Podiumkunsten is er daarnaast meer ruimte voor internationaal en avontuurlijk aanbod.

Onder het bekende aanbod bevinden zich namen als Theo Maassen, Lenette van Dongen, Edwin Evers band, De Dijk en Typhoon. Uit de regio zijn Tangarine, Garage TDI en de allerlaatste voorstelling van Theater te Water met onder meer Bert Visscher geboekt. Bijzonder is ook de première in Assen van musical ‘Addergebroed, het leven van Johannes van Lier’ met onder meer Tony Neef, in mei 2017. Beloond voor visie Theater De Nieuwe Kolk heeft eind 2015 met succes een aanvraag ingediend bij Fonds Podiumkunsten voor de Subsidie Kleinschalige en Incidentele Programmering (SKIP). Met de toekenning van deze subsidie kan het theater het gewenste extra aanbod artistiek hoogwaardige voorstellingen naar Assen halen. Het gaat om internationale parels als Familie Flöz en Momix, bijzondere familievoorstellingen als ‘Zebra Zebra’ door NTjong en meer toneel zoals ‘Bint’ en ‘De Kreutzersonate’. Veel samen Samenwerking was en is een belangrijk speerpunt voor de Assense schouwburg. Nieuw is ‘Asser Praat’ in samenwerking met de Historische Vereniging, een concert door Want2Swing met Asser jazz Club en activiteiten met buren Fellini, Pannenkoekenschip en Bibliotheek Assen op het ‘Kolkplein’. Een vervolg op de succesvolle eerste kerstproductie ‘Oliver Twist’ is Nieuwjaarsproductie ‘Anastasia’ in samenwerking met het Drents Museum. Vlak voor Sinterklaas brengt De Nieuwe Kolk nog een eigen productie: ‘Het hart van speculaas’. Verkoop nieuw seizoen De Vrienden en relaties van Theater De Nieuwe Kolk hebben maandagavond 25 april de nodige live voorproefjes gekregen op seizoen 2016-2017. Zij kunnen kaarten bestellen vanaf 28 april. De brede voorverkoop start zaterdag 7 mei om 10.00 uur op dnk.nl, via het bestelformulier in de nieuwe brochure en aan de balie van het theater.

Auteur

Albert-Jan Garama