Bed & Breakfast’s Aa en Hunze werken samen

AA EN HUNZE

HUNZE - De bed & Breakfast accommodaties in de gemeente Aa en Hunze gaan zich verenigen.

Op uitnodiging van de gemeente zijn ondernemers met een overnachting adres bijeen gekomen bij Boerderij Kamps in Rolde. Aanleiding was onrust bij B&B eigenaren vanwege wat negatieve publiciteit in de pers en het feit dat de gemeente het beleid rondom nieuw te openen B&B aan de ondernemers wilde toelichten.

Deze avond is de behoefte uitgesproken om zich te verenigen. Zo kunnen de accommodaties in de toekomst een serieuze gesprekspartner voor de gemeente zijn bij beleidszaken. “Met meer dan 100 Bed & Breakfast accommodaties in de gemeente AA en Hunze, die gezamenlijk zorgen voor een belangrijk deel van het toerisme in de gemeente, moeten wij wel serieus genomen worden” geeft Gert Siebring, één van de initiatiefnemers, aan.

Na de aftrap bij Boerderij Kamps is een groep eondernemers wederom bij elkaar geweest bij Egberts Lent in Nieuw Annerveen. Hier is besloten de samenwerking een vastere vorm te geven. Het idee is om, als alle lijnen strak staan en de taken goed verdeeld zijn, wellicht twee tot drie keer per jaar elkaar in een vergadersetting te ontmoeten, waarbij een thema gekoppeld wordt aan de vergadering. Hiervoor zal een gastspreker worden uitgenodigd. Hierbij kan gedacht worden aan Legionellapreventie, Marketing, BTW, verzekeringen, gemeentelijke ontwikkelingen etc. Daarnaast zullen er ook op een informele wijze contacten gemaakt worden.


Auteur

admin