't Spoor Biester zingt dertig liedjes van André Hazes in stijf uitverkocht Jimm's in Gieten

Assen

De jaarlijkse voorstelling van het ’t Spoor Biester afgelopen zaterdag in een uitverkochte Zaal Jimms in Gieten was een groot succes. Het optreden stond dit jaar in het teken van André Hazes.

Aan de hand van een kleine 30 populaire Hazes liedjes werd het publiek mee genomen in het leven van de volkszanger uit de Amsterdamse De Pijp, die 12 jaar na zijn overlijden nog steeds immens populair is bij de mensen. Volgend jaar vindt al weer de vijfde editie van Holland zingt Hazes in het Ziggodome in Amsterdam plaats. On de bezielende leiding van dirigent Jan Visser, die al vanaf de oprichting 14 jaar geleden voor het koor staat en gesteund door een zevenkoppige live formatie met drie accordeons, slag -en bas gitaar, slagwerk en percussie en een aantal solo zangers uit hun midden werden de grootste successen hartstochtelijk meegezongen door het uitzinnige publiek. Nummers die tot op de dag van vandaag nog steeds door jong en oud worden gezongen als: Een beetje verliefd, Ik meen het, De Vlieger, ’n Vriend, Wat is dan liefde, Jij bent alles maar ook het Italiaanse Volare en Buona sera als ook Kleine jongen en de afsluiter van de avond Bloed , zweet en tranen werden met veel enthousiasme ten gehore gebracht. Voorzitter Henk Rieske was uitermate tevreden: "Ons doel was het Hazes gevoel te laten herleven, we wilden zilver maar we kregen goud. Iedereen was uitgelaten over ons optreden. De sfeer was geweldig."

Auteur

Paul Abrahams