Nominaties Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN

De Drentse vakjury heeft de genomineerden bekend gemaakt van de Drentse Talentprijs Cultuur. Arjan Linker uit Nieuw-Amsterdam, Nicky Nahafahik uit Hoogeveen en Jante Wortel (foto) uit Assenzijn de genomineerden van dit jaar. Zij maken kans op 2500 euro en een sculptuur van Edith Benedictus. De Talentprijs is een prijs van K&C en wordt jaarlijks uitgereikt.Een landelijke jury mag zich nu buigen over de Drentse selectie. De winnaar wordt op 6 juni bekendgemaakt.

Jante Wortel is 19 jaar en schrijft proza en poëzie. De Assense won vorig jaar de eerste prijs in de categorie Taal tijdens de landelijke finale van de Kunstbende. De Drentse jury vindt de teksten van Jante Wortel heel eigen. Zij meent dat Jante vaak voor bijzondere invalshoeken kiest en in staat is om haar verhalen met haar eigenzinnige taal een verrassende draai te geven.

De drie genomineerden voor de Talentprijs Cultuur zijn geselecteerd uit 78 inzendingen van inwoners en organisaties uit de provincie.

Jante Wortel Eigen foto


Auteur

Redacteur