Behoud van historisch materiaal uit de oorlog

ASSEN

'NIET WEGGOOIEN!’ is het motto van de gezamenlijke actie van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD Instituut voor Oorlogs- Holocaust- en Genocidestudies.

Stichting Oorlogs Informatie Centrum Drenthe (OICD) doet ook dit jaar weer mee met dit initiatief. Bezoekers zijn op dinsdag 3 mei van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in het Drents Archief in Assen, waar de collectie van OICD is ondergebracht. Ze krijgen op deze dag advies over het behoud van het materiaal en zijn in de gelegenheid hun eigen oorlogsmaterialen over te dragen. Bezoekers kunnen hierover van tevoren contact opnemen via info@drentsarchief.nl of 0592-313523. Nog altijd duiken bijzondere objecten uit de Tweede Wereldoorlog op. Soms bij een verhuizing, soms bij een sloop van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder. Deze kunnen een bijzondere kijk geven op een voorbij tijdperk. Musea en instellingen willen voorkomen dat op het eerste gezicht onbelangrijk geachte originelen uit de oorlogsjaren verloren gaan en het publiek bewust maken van het belang dit materiaal als erfgoed van de oorlog te bewaren.

Op de website actienietweggooien.nl kunnen mensen hun schenking ook online aanmelden bij een museum of instelling naar keuze.


Auteur

Redacteur